Черговий пакет військової допомоги міг би надійти ще за нинішнього уряду. Проте президентка закликала поважати результати парламентських виборів, на яких перемогла партія Smer-SD, яка обіцяла виборцям "жодної кулі для України".

Президентка Словаччини Зузана Чапутова виступила проти надання Україні військової допомоги після перемоги на парламентських виборах партії Smer-SD, яка обіцяла виборцям припнити таку допомогу. Про це у середу, 4 жовтня, повідомляє місцеве видання Dennik N.

За даними видання, міністерство оборони Словаччини розглядало можливість виділення Україні чергового пакета військової допомоги, яка могла надійти ще за нинішнього уряду. Проте Чапутова, яка є політично відповідальною за уряд, виступила проти цього.

За словами Чапутової, слід поважати результати парламентських виборів, оскільки партія Smer-SD обіцяла виборцям "жодної кулі для України".

Ігнорування цієї позиції створило б прикрий прецедент на майбутнє, вважає Чапутова.

Її речник Мартін Стрижинець зазначив виданню, що глава держави погодилася з необхідністю "поважати результати демократичних виборів".