Знаменитість знайшли мертвим в джакузі у його будинку поблизу Лос-Анджелеса 28 жовтня 2023 року.

Близький друг зірки серіалу Друзі Метью Перрі, який помер минулого місяця у віці 54 років, заявив, що артист "ніколи не був чистим". Про це повідомляє Daily Mail.

У своїх мемуарах, які стали бестселером у 2022 році, зірка сказав, що нарешті подолав свою залежність за допомогою тренера з тверезості та найкращого друга.

Однак близький друг зірки, який побажав не називати свого імені, сказав: "Він брехав усім про те, що він чистий. Він ніколи не був чистим. Це дуже сумно. Знаєте, найбільшу брехню він, мабуть, говорив самому собі. Він міг бути досить маніпулятивною людиною, коли йшлося про його боротьбу зі вживанням, але це була така боротьба, і він боровся щодня до кінця".

Розтин, опублікований у п'ятницю, показав, що зірка помер від "гострої дії кетаміну" і утоплення, причому в організмі Перрі була виявлена така ж кількість кетаміну, як і у пацієнта лікарні, що перебував під загальною анестезією.

"Департамент судово-медичної експертизи округу Лос-Анджелес визначив причину смерті 54-річного актора Метью Ленгфорда Перрі як гострий вплив кетаміну. Фактори, що сприяли смерті пана Перрі, включають утоплення, ішемічну хворобу серця та вплив бупренорфіну (використовується для лікування розладів, пов'язаних зі вживанням опіоїдів). Смерть сталася внаслідок нещасного випадку. Перрі був знайдений обличчям вниз у джакузі, що примикає до басейну його будинку в Лос-Анджелесі, о 16:17 28 жовтня", - ідеться в документах.

Судмедексперт повідомив, що він отримував інфузійну терапію кетаміном для лікування депресії, але останній сеанс був за півтора тижні до смерті, а кетамін знаходиться в організмі лише три-чотири години, що означає, що він не призвів безпосередньо до його смерті.

"За високого рівня кетаміну, виявленого в його посмертних зразках крові, основними летальними наслідками будуть як надмірна стимуляція серцево-судинної системи, так і пригнічення дихання", - підсумував судмедексперт Раффі Джабурян.