У ДСНС закликали вибирати лише добре знайомі гриби, не куштувати сирі гриби, не збирати старі та перезрілі, а за перших же симптомів отруєння (нудота, біль у шлунку) негайно звертатися до лікаря.

У Миколаївській області троє дорослих потрапили до лікарні з ознаками отруєння грибами. Постраждалі збирали гриби в лісі та вживали їх в їжу, їх стан оцінюється як важкий та середньої важкості.Про це повідомили у ГУ ДСНС в області у середу, 16 жовтня.

Так, 15 жовтня до рятувальників надійшло повідомлення про те, що до Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні доставлені троє дорослих 1964, 1968 та 1990 років народження з ознаками отруєння.

Як з'ясувалось, родина збирала гриби в лісі та потім вживала їх в їжу. Вже за день усім стало погано та вони звернулись за медичною допомогою.

Зауважується, що попередній діагноз постраждалих - отруєння дикорослими грибами. Нині їх стан оцінюється як важкий та середньої важкості.

"Збираючи гриби, вибирайте тільки добре знайомі дари лісу, не куштуйте сирі гриби на смак, не збирайте старі, перезрілі гриби, за перших же симптомів отруєння (нудота, біль у шлунку) негайно зверніться до лікаря. Бережіть себе!" - закликали у ДСНС.