Залучені кошти допоможуть розширити спектр медичних послуг українцям і відбудовувати житлову інфраструктуру.

Державний бюджет України отримав 118 млн доларів на безповоротній основі від уряду Японії. Про це повідомив Мінфін у понеділок, 1 квітня 2024 р.

Вказано, що ці кошти надані в рамках проєктів Світового банку "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (HEAL Ukraine) та "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE).

"Залучені кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України", – йдеться у повідмленні.

Залучене грантове фінансування від уряду Японії складається з:

70 млн доларів в рамках проекту Світового банку HEAL Ukraine спрямованих на підтримку державного бюджету, як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.

48,2 млн доларів в рамках проекту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE). Кошти за проектом спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів.