На сьогодні цей вірус зареєстровано у 48 видів ссавців, включно з лисицями, скунсами, єнотами, тюленями та білими ведмедями.

Пташиний грип (H5N1) став смертельною загрозою для корів у США. Про це пише Live Science.

Вчені зібрали зразки непастеризованого молока, а також взяли мазки з горла і носа корів на молочних фермах. На жаль, результати аналізу показали позитивний результат - цей випадок став другим відомим випадком зараження жуйних тварин у Штатах.

"Корови були заражені пташиним грипом на фермах у Техасі та Канзасі - припускають, що це перший відомий випадок у США та в усьому світі. Крім того, вірус також дістався до ферм у Нью-Мексико, проте вчені все ще очікують результатів тестування, щоб сказати напевно. Усе почалося три тижні тому, коли корови захворіли на застуду. Працівники ферми помітили, що тварини давали менше молока, їхній апетит знизився, а самі вони виглядали млявими. У результаті ми зібрали зразки молока, а також мазки з горла і носа тварин. Пізніше аналіз підтвердив, що корови на фермах заражені штамом H5N1 високо патогенного грипу, про це свідчать дані Комісії з охорони здоров'я тварин Техасу", - кажуть експерти.

Попередні дослідження вже показали, що штам надзвичайно заразний і легко поширюється серед тварин: раніше спалахи хвороби були зареєстровані серед диких і домашніх птахів, а також тварин по всьому світу.

Читайте також:
Уганда повідомляє про тривожне зростання кількості випадків Еболи в столиці
Новый вірус.
У Кот-Д'івуарі вперше за 25 років зафіксували Еболу
У Карпатах корова скупалася в басейні
У Карпатах корова скупалася в басейні
У льодовику на Тибеті виявили невідомі віруси віком 15 000 років
У Бангладеш стала знаменитістю карликова корова У Бангладеш стала знаменитістю карликова корова
У Бангладеш стала знаменитістю карликова корова