Підставою стало інтерв'ю володимира путіна американському журналісту Такеру Карлсону, в якому глава РФ висловився щодо подій Другої світової війни.

У Росії очільник об'єднання Комітет-2024 Сергій Антонов звернувся до Слідчого комітету РФ з вимогою притягнути діючого президента володимира путіна за статтею про реабілітацію нацизму. Про це стало відомо напередодні.

Підставою стало інтерв'ю путіна американському журналісту Такеру Карлсону, в якому глава РФ висловився щодо подій Другої світової війни.

На думку Антонова, висловлювання "громадянина РФ путіна" містять "заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду і покарання головних військових злочинців європейських країн осі, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком".

Антонов визнав, що стаття про реабілітацію нацизму часто використовується для політично мотивованих цілей, проте зазначив, що слова президента РФ підпадають під її формулювання. Він також стверджує, що путін "скоїв цей злочин при обтяжуючих обставинах", поширюючи інформацію "з використанням свого службового становища" і через ЗМІ. Його заява вже зареєстрована і він очікує реакції Слідчого комітету РФ