Маріуш Каміньський та його заступник Мацей Вонсік були засуджені до двох років позбавлення волі за перевищення повноважень під час керівництва Центральним антикорупційним бюро.

Ексголову Центрального антикорупційного бюро Польщі (CBA) Маріуша Камінського та його підлеглого Мацея Вонсіка у Варшаві у президентському палаці затримала поліція. Про це у вівторок, 9 січня, повідомив заступник глави МВС Польщі Чеслав Мрочек у Twitter (X) та TVN24.

"Ухвалу суду поліція отримала сьогодні вранці. За наявною в мене інформацією, екс-депутати залишалися в Офісі президента ще до того, як поліція отримала документи з суду... Затримано згідно з ухвалою суду", - написав Мрочек.

Раніше стало відомо, що Маріуша Камінського та Мацея Вонсіка засудили до двох років позбавлення волі. Окружний суд у Варшаві визнав їх винними у численних злочинах у так званому "земельному скандалі", де мова йде про хабарі. 

За даними журналістів, Вонсіка й Камінського затримали на території президентського палацу близько 19.30. У цей час Дуда відправився для проведення зустрічі з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською.

На тлі затримання польських політиків перед президентським палацом зібралися сотні протестувальників, які скандували "Волю політв'язням" і "Ганьба!".