У неділю НАТО розкритикувала росію за її «небезпечну та безвідповідальну» ядерну риторику наступного дня після того, як путін заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю в білорусі. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

«НАТО виявляє пильність, і ми уважно стежимо за ситуацією. Ми не спостерігаємо жодних змін у ядерній політиці росії, які б змусили нас скоригувати свою власну», — заявив представник НАТО.

«Посилання росії на спільне використання ядерної зброї НАТО повністю вводить в оману. Союзники НАТО діють за умови дотримання своїх міжнародних зобов'язань. росія послідовно порушувала свої зобов'язання щодо контролю над озброєннями, зовсім недавно призупинивши свою участь у Новому договорі про СНО».

Також у неділю МЗС України закликало скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН у відповідь на заяву путіна.

«Україна просить застосувати ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу кремля з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції, зокрема й як постійних членів Ради Безпеки ООН, а також негайно скликати з цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН», — йдеться у повідомленні МЗС.