Схвалення запиту Байдена дозволить не лише продовжувати допомагати Україні та Ізраїлю, а й зробити важливі інвестиції в Індо-Тихоокеанський регіон, а також виділити гуманітарну допомогу по усьому світіу.

У міністерстві оборони Сполучених[ Штатів закликали Конгрес схвалити запит президента Джо Байдена на виділення додаткового фінансування Україні для боротьби з вторгненням російських окупантів та Ізраїлю для боротьби з ХАМАС. Там наголосили, що допомога цим країнам потрібна і для захисту національних інтересів США. Про це у четвер, 16 листопада, заявила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх під час відеобрифінгу.

Вона зазначила, що запит на додатковий бюджет забезпечуватиме потреби національної безпеки Америки, наголосила Сінгх.

"Це стане інвестицією у військово-промислову галузь держави і дозволить поповнити запаси озброєнь Пентагону, виділених раніше у вигляді зовнішньої допомоги", - зазначила Сінгх. 

Вона вказала, що зараз відомство має всього 4,9 млрд. доларів для використання у вигляді пакетів PDA (виділень за президентськими повноваженнями). Крім того, лишилося близько 1,1 млрд. доларів для поповнення власних запасів американського міністерства оборони.

За словами Сінгх, для підтримки України знадобиться набагато більше. 

"Ми знаємо, що Україна продовжує докладати зусиль, веде контрнаступ, їй потрібна постійна підтримка на регулярній основі. Тож ми знаємо, що потрібно й надалі задовольняти їхні потреби", - сказала представиця Пентагону. 

Це питання, пояснила вона, буде обов’язково обговорюватися на наступному засіданні Контактної групі з питань оборони України. Дату й плани зустрічі у форматі Рамштайн Пентагон офіційно оголосить упродовж наступних днів, додала Сінгх.