Петер Пеллегріні поділяє позицію уряду Фіцо щодо відносин із Росією. Цього вечора він заявив, що зробить усе, щоб його країна "завжди була на боці миру, а не війни".

У Словаччині у суботу, 6 квітня, відбувся другий тур президентських виборів. Після підрахунку 92,8% голосів лідирує член правлячої коаліції, союзник Роберта Фіцо та спікер парламенту Петер Пеллегріні, повідомляє SME.

За Пеллегріні проголосували 55,02% виборців.Натомість його суперник – прозахідний кандидат, колишній міністр закордонних справ Іван Корчок, який здобув перемогу в першому турі – набрав 44, 97% голосів.

Виступаючи на своїй першій після перемоги на виборах зустрічі з прихильниками та журналістами, Пеллегріні заявив, що зробить усе, щоб його країна "завжди була на боці миру, а не війни".

Пеллегріні поділяє позицію уряду Фіцо щодо відносин із Росією. Він вважає, що санкції проти Москви "в більшості випадків неефективні" і нібито негативно позначилися на жителях Словаччини.

Пеллегріні не відкидає єдиного підходу Євросоюзу щодо ситуації в Україні, але зазначає, що необхідно враховувати вплив санкцій на економіку країн блоку.