Метою навчань є підтримка безпеки стратегічних морських каналів і підвищення рівня стратегічної координації.


Китай і Росія розпочали масштабні військові навчання у Японському морі, метою яких заявлено "захист безпеки стратегічних водних шляхів". Про це повідомило Міністерство оборони КНР у неділю, 16 липня.

 

Китайська флотилія з п’яти кораблів, серед яких два есмінці та два фрегати з керованими ракетами й корабель комплексного постачання з чотирма корабельними вертольотами, вирушила до Японського моря. Там, у визначеному для навчань районі, вона з’єднається з російським угрупованням.

 

Бойові літаки ВПС Китаю, серед яких винищувачі, штурмовики та один літак раннього попередження й управління KJ-500, також здійснили переліт на аеродроми російського Далекого Сходу. Саме звідти вони будуть долучатись до корабельного угруповання при виконанні завдань.

 

Навчання під кодовою назвою Північ/Взаємодія-2023 знаменують собою розширення військового співробітництва між Пекіном та Москвою після вторгнення РФ в Україну і проводяться в той час, коли  КНР продовжує відкидати заклики США відновити військове спілкування.