Причиною такого рішення Агентства цивільної авіації Грузії є те, що авіакомпанія Росія перебуває у чорному списку Євросоюзу.

У Грузії відмовили у дозволі на польоти авіакомпанії Росія. В Агентстві цивільної авіації Грузії повіомляють, що авіакомпанія вже двічі зверталася із заявками, але безуспішно, пише News Georgia.

Перша відмова була ще 16 травня за заявкою на виконання рейсів за маршрутом Москва - Тбілісі - Москва. Другу відмову російський перевізник отримав 14 вересня. Йшлося про рейси Москва - Тбілісі - Москва, Москва - Батумі - Москва і Санкт - Петербург - Тбілісі-Санкт-Петербург.

Причиною такого рішення Агентства цивільної авіації Грузії є те, що авіакомпанія Росія перебуває у чорному списку Євросоюзу.

"Відповідно, регулярні авіаперевезення у напрямку Грузії зазначена авіакомпанія не здійснюватиме. Польоти між Грузією та РФ виконуються і виконуватимуться надалі лише тими авіакомпаніями, які не входять до чорного списку ЄС",  йдеться у повідомленні авіарегулятора.

Повідомляється також, що польоти не здійснюватимуться на літаках, для яких виробники припинили технічну підтримку: це означає обмеження доступу до технічної й льотної документації, а також забезпечення запчастинами.

У квітні 2022 року Європейська комісія внесла до чорного списку 20 російських авіакомпаній через перереєстрацію літаків західного виробництва, але на сайті московського аеропорту з'являється інформація про рейси до Тбілісі з 14 жовтня: російська авіакомпанія сподівається отримати дозвіл.