Херсонська ОВА повідомила, що підозрюваний під час тимчасової окупації міста Херсона перейшов на бік загарбників.

Заступнику директора Національного природного парку (НПП) Нижньодніпровський оголосили підозру в державній зраді. Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація (ОВА).

У Центрі журналістських розслідувань (ЦЖР) заявили, що мова йде про 58-річного Дмитра Кіріна.

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру заступнику директора Національного природного парку Нижньодніпровський у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)", - зазначили в ОВА.



Підозрюваний під час тимчасової окупації міста Херсона перейшов на бік ворога.

Зловмисник передав у розпорядження окупаційній владі та російським військовослужбовцям плавзасоби Нацпарку, які використовувались ворогом для патрулювання акваторії річки Дніпро та контролю автомобільних і залізничних мостів.

Колаборант також вживав заходів для створення незаконного органу виконавчої влади, який планували створити на тимчасово окупованій території - "Департамент екологии и природных ресурсов Херсонской области".

"Слідство встановило, що у травні 2022 року Дмитро Кірін допомагав загарбникам створити окупаційний департамент екології та природних ресурсів Херсонської області і узгоджував свої дії з експосадовцем "ДНР" Віктором Яценком та тодішньою заступницею гауляйтера Херсонщини Катериною Губаревою", - говориться в повідомленні ЦЖР.