Зловмисник збирав інформацію про дислокацію та переміщення бойових підрозділів Гвардії наступу МВС України.

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала "крота" російської розвідки, який збирав розвіддані про Гвардію наступу МВС України. Про це на своєму Telegram-каналі повідомила СБУ у вівторок, 17 жовтня.

Зловмисником виявився мобілізований до лав Національної гвардії, якого агресор дистанційно залучив до співпраці через популярну ігрову інтернет-платформу.

"За вказівкою російської воєнної розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів Гвардії наступу МВС України. Передусім ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення Рубіж.

Розвіддані інформатора ГРУ потрібні були окупантам для підготовки та здійснення прицільних повітряних ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на території однієї з військових частин Нацгвардії.

Ворожий поплічник - місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці ще до його мобілізації у лави українського війська.

"У поле зору агресора він потрапив як активний користувач мережевих інтернет-ігор, де він періодично публікував свої антиукраїнські коментарі. До виконання завдань розвідувально-підривної діяльності він приступив після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії.

Збір розвідданих російський "крот" здійснював у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони", - мовиться в повідомленні.

Під час обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 ККУ).

Зловмисник перебуває під вартою, тепер йому загрожує до восьми років тюрми.