Підозрюваний - житель Кропивницького - потрапив у поле зору агресора через свої антиукраїнські дописи у соцмережах.

Кіберфахівці Служби безпеки України затримали ще одного інформатора російських спецслужб. Зловмисник збирав розвіддані про Повітряні Сили ЗСУ на території Кіровоградської області. Про це в Telegram повідомляє СБУ в середу, 17 січня.

Фігуранта цікавили "напрямки і частота польотів українських бойових літаків", зокрема у фронтових бомбардувальників та винищувачів, а також оперативні аеродроми військової авіації, пункти управління та склади з боєприпасами Збройних Сил України.

"Відомості зловмисник надсилав до спеціалізованих Telegram-каналів, які були створені спецслужбами рф для збору розвідувальної інформації про українських захисників", - ідеться в повідомленні.

СБУ задокументувала факти незаконної діяльності фігуранта і затримала його у власному помешканні.

Російським інформатором виявився житель Кропивницького. Понад три місяці тому він потрапив у поле зору агресора через свої антиукраїнські дописи у соцмережах. 

"Для збору розвідінформації зловмисник самостійно об’їжджав регіон та приховано фіксував військові об’єкти Сил оборони. Також "потрібні" відомості він випитував у своїх знайомих", - зазначили в Службі безпеки.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за статтею Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Тепер йому загрожує до 8 років тюрми.