Чиновник заперечував суверенітет України, пропонував віддати росіянам південні регіони, а також почати наступ на Львів.

Правоохоронці затримали очільника одного із структурних підрозділів Верховного суду, який заперечував агресію Росії проти України. Про це повідомила СБУ у понеділок, 5 лютого.

Зокрема, спецслужба оприлюднила записи розмов посадовця, в яких він заперечує суверенітет України, пропонує віддати росіянам південні регіони, а також почати наступ на Львів.

Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської ПВК Вагнер та підтримував їхню участь у війні проти України.

"Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму", – йдеться в повідомленні.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь Росії.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявили мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій, майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження і прокремлівську літературу.

Чоловіку повідомили про підозру за статтею про виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників, вчинені службовою особою (ч.3 ст.436-2 КК України). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Р