Кошти будуть спрямовані на подолання наслідків руйнування критичної енергетичної інфраструктури, яка постраждала від масштабних російських ракетних обстрілів упродовж останніх кількох місяців.

На саміті G7 прем’єр-міністр Великої Британії  Ріші Сунак планує оголосити про надання Україні нового пакету допомоги у розмірі 242 млн фунтів стерлінгів (майже 310 млн доларів). Про це у середу, 12 червня, йдеться у заяві Офісу прем’єр-міністра Британії з посиланням на главу уряду.

Вказується, що кошти будуть спрямовані на підтримку нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для закладення основи довгострокового економічного та соціального відновлення і реконструкції.  

“Це фінансування демонструє незмінну міжнародну солідарність Великої Британії з Україною та нашу гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією”, - йдеться у повідомленні. 

Також вказується, що глава британського уряду має намір продовжити роботу з партнерами щодо узгодження способу використання заморожених російських активів для підтримки України. 

“Ми повинні бути рішучими та креативними в наших зусиллях підтримати Україну та припинити незаконну війну Путіна в цей критичний момент. Сполучене Королівство залишається в авангарді міжнародної реакції, як і було з самого початку. Якщо ми хочемо покласти край війні, ми повинні перейти від "стільки скільки потрібно" до "все, що потрібно"”, - наголосив Сунак.