Станом на ранок без світла понад 560 населених пунктів у восьми областях через негоду, технологічні порушення і російські обстріли.

В енергосистемі України зберігається дефіцит. Він очікується протягом усієї доби. Про це повідомило Укренерго у четвер, 6 червня.

"Сьогодні ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби. Для дотримання лімітів обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів", – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що вчора з 20:40 були змушені задіяти аварійні відключення у 12 областях. Більшість регіонів повернулися до графіків відключень близько опівночі.

Станом на ранок у четвер через негоду знеструмлено понад 100 населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій, Сумській і Чернігівській областях.

З інших причин без енергоживлення 462 населені пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях. А з технологічних причин є відключення в Сумській області.

Сьогодні Україна залучає імпорт електроенергії протягом доби з Румунії, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 25 851 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 649 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.