В одній з шахт на момент втрати живлення під землею перебували шахтарі, яких вдалося вивести на поверхню.

Російські агресори в черговий раз обстріляли Донецьку область. Без світла залишилося місто Торецьк і дві шахти. Про це повідомило Міненерго у понеділок, 18 вересня.

"На Донеччині через обстріл пошкоджена повітряна лінія електропередачі 110 кВ, через що знеструмлювалися споживачі у місті Торецьк та дві шахти. В одній з них на момент втрати живлення під землею перебували шахтарі, яких вдалося вивести на поверхню.  Ремонтні роботи з відновлення лінії тривають", – йдеться у повідомленні.

Також через артилерійський обстріл у Миколаївській області було пошкоджено кілька повітряних ліній різного класу напруги. Наразі усіх споживачів заживлено, ремонтні роботи з відновлення ліній тривають.

А у Львівській області тричі відключалася одна з повітряних ліній  електропередачі 330 кВ, що призвело до знеструмлення більше 8 тисяч споживачів у Львові. Відключення  тривало близько 1,5 години. Причини з’ясовуються.

Залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Харківській, Херсонській, Сумській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.