Британський актор відомий не тільки як "Хагрід", але також головною роллю у фільмі Монашки у бігах та серіалі Метод Крекера.

Британський актор Роббі Колтрейн, який здобув всесвітню популярність завдяки ролі Хагріда в серії фільмів про Гаррі Поттера, помер у віці 72 років. Про це повідомляє ВВС з посиланням на коментар його агента Белінди Райт.

За її словами, актор помер у лікарні недалеко від Фолкерка у Шотландії.

"Ймовірно, Роббі на десятиліття найбільше запам'ятають як Хагріда… за його роллю, яка приносила радість як дітям, так і дорослим, викликаючи потік листів фанатів щотижня протягом понад 20 років", - повідомила вона.


Роббі Колтрейн (справжнє ім'я - Ентоні Роберт Макміллан) народився 30 березня 1950 року в Рутерглені, Шотландія, Велика Британія.

Свій псевдонім Колтрейн взяв на честь джазового саксофоніста Джона Колтрейна.

Першу роль він здобув у 1979 році в телесеріалі Грай на сьогодні. У 1980 році він отримав роль у великому кіно – у фільмі Флеш Гордон.

В 1989 виконав роль Фальстафа в фільмі Генрі V. Він також зіграв одну з головних ролей у фільмі Монашки в бігах в 1990 році. З 1993 по 1996 роки він грав головну роль в детективному серіалі Метод Крекера.

Пізніше йому пропонують ролі у серії бондіади Золоте око (1995), І цілого світу мало (1999), а також у знаменитому фільмі З пекла (2001).