На складі, де вибухнула цистерна з паливом, видавали бензин людям, які виїжджали з Нагірного Карабаху до Вірменії.


Ввечері 25 вересня на складі з паливом неподалік від траси Степанакерт (Ханкенді) - Аскеран на території Нагірного Карабаху стався сильний вибух. Про це повідомила вірменська служба Радіо Свобода з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

За даними місцевих Telegram-каналів, попередньо вибухнув резервуар із бензином. Місцеві жителі повідомляють, що на АЗС у цей момент було багато людей, які сподівалися заправитися, щоб залишити Нагірний Карабах.

Станом на ранок 26 вересня відомо про 20 загиблих та понад 200 постраждалих. Велика кількість людей, "які згоріли й дані про яких відсутні", вважаються зниклими безвісти.

"До медцентрів було госпіталізовано 290 постраждалих з опіками різного ступеня тяжкості. Семеро людей померли в лікарні. Тіла 13 не впізнані. Десятки людей перебувають у вкрай важкому стані", - заявили в МОЗ Нагірного Карабаху.

 

Омбудсмен Карабаху заявив, що медичні можливості регіону недостатні для порятунку життів, і необхідно терміново задіяти санітарну авіацію.

 

У МОЗ Вірменії повідомили, що команда лікарів із необхідним медобладнанням і ліками на гвинтокрилі вилетіла до Степанакерта для надання допомоги постраждалим. В центральній клінічній лікарні Степанакерта пацієнтів готують до евакуації.