Громадян Росії відмовилися пускати до Тель-Авіва та відібрали у них паспорти в аеропорту.

 

Туристів із Росії відмовилися пускати до Ізраїлю та відібрали у них паспорти в аеропорту Тель-Авіва. Про це повідомив російський Telegram-канал Baza.

 

З відмовами у в'їзді зіткнулися понад 10 росіян, які прибули із Сочі та Мінеральних Вод як на відпочинок, так і на запрошення родичів. Громадян Росії не пускають до єврейської держави з "міркування запобігання нелегальній міграції". 


Російські туристи перебувають у повітряній гавані Ізраїлю вже понад добу. В очікуванні літаків у зворотному напрямку росіяни сплять в аеропорту на картонках і сидіннях. Деякі з них не мають міжнародних платіжних карток, щоб купити їжу та воду.


Одна з туристок, яка прилетіла до Тель-Авіва з Нальчика з двома дітьми, розповіла що її документи були оформлені коректно, проте на паспортному контролі їх забрали та вручили лист про депортацію. У папері зазначено, що у в'їзді їй відмовлено з міркувань запобігання нелегальній міграції. 
 

 



Росіяни скаржаться на зневажливе ставлення співробітників міграційної служби, і що їм не надали ні їжі, ні води.

 

Посольство РФ в Тель-Авіві вже отримало звернення від російських туристів про відмову у в'їзді до Ізраїлю. Консульський відділ займається з'ясуванням обставин.