На початок серпня на Одещині план виконання щеплень дитячого населення проти кору становив 13,1%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб, передає УНН.

«Аналіз стану реалізації в країні «наздоганяючої» кампанії вакцинації дитячого населення проти кору відповідно до затверджених регіональних планів свідчать, що станом на 5 серпня план виконання щеплень становив 13,1%», - ідеться у повідомленні.

Уточнюється, що І дозою охоплено 17,7 % дітей 2-17 років, ІІ дозою - 9,8 % дітей 7-17 років.

«Найбільш активно проводиться щеплення серед дітей 2-6 років, відсоток охоплення І дозою КПК у цій віковій групі становив 24,4 %», - сказано у повідомленні.

Загалом, в Одеській області за останні три тижні проведено 2276 щеплень. Вакциною у повному обсязі забезпечені усі заклади охорони здоров’я Одеської області.

Кір - найзаразніше з захворювань, відомих у світі, нагадують медики. Дитина, яка захворіла на кір, може інфікувати 7-9 дітей, які не мають імунітету, додають фахівці.

Нагадаємо

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер закликав батьків перевірити наявність щеплень у дітей напередодні нового навчального року.

«Маю велике прохання до батьків: перевірити наявність щеплень у Вашої дитини відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, оскільки за статистичними даними у області кожна 2 дитина не вакцинована відповідно до віку. Лише колективний імунітет дозволить захистити дітей, що по об'єктивним причинам не можуть вакцинуватись (наявність медичних протипоказів), - написав він у своєму Telegram-каналі.