Колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та народним депутатом України Олександром Трухіним. ВАКС визнав його винуватим у спробі підкупу патрульних поліцейських за "150 тисяч", передає УНН.

"... 22 лютого у підготовчому судовому засіданні колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та народним депутатом України. ВАКС визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України", - йдеться у повідомленні ВАКС.

Суд призначив народному обранцю покарання у виді штрафу у сумі 68 тисяч гривень. Зауважимо, що це максимальний розмір штрафу, передбачений санкцією інкримінованої статті.

До набрання вироку законної сили ВАКС змінив народному депутату запобіжний захід з застави на особисте зобов’язання із покладенням процесуального обов’язку – прибувати за кожною вимогою до суду. Застава у розмірі 49 620 гривень, яка була раніше внесена за народного депутата України, буде перерахована на спеціальний рахунок для збору коштів Збройним Силам України.

Також, впродовж 30 днів з моменту затвердження угоди, нардеп перерахує 6 млн грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - "Армія дронів".

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку впродовж 30 днів із дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Депутат "Слуги народу" Олександр Трухін пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря поліцейському.

Ще 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від «Слуги Народу» Олександра Трухіна. Унаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей). В поліції підтвердили, що депутат пропонував хабар, щоб покинути місце події. За словами правоохоронців, нардеп мав ознаки сп’яніння.

У вересні минулого року Вищий антикорупційний суд обрав народному депутату від "Слуги народу" Олександру Трухіну запобіжний захід у вигляді застави у 49,6 тисячі гривень.