Вищий антикорупційний суд призначив народній депутатці Ірині Констанкевич покарання у виді штрафу у розмірі 44,2 тис. грн через недостовірне декларування. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

Повідомляється, що 30 березня колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким чинного народного депутата визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ).

«Так, вироком суду нардепу призначено покарання у виді штрафу у розмірі 44,2 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік», - йдеться в повідомленні.

У САП нагадали, що у декларації за 2020 рік народний депутат не вказала квартиру в одному з центральних районів столиці вартістю близько 2,5 млн грн, яка перебувала у неї в оренді протягом 2020 – 2021 років.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо народної депутатки від «Слуги народу» Маргарити Шол, яку підозрюють у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Йдеться про квартиру у Києві вартістю майже 5 млн грн.