Народний депутат Сергій Алєксєєв волів би перенести судові засідання у справі шахрайства, у якому його звинувачують, із Львова до Києва. Про це інформує УНН з посиланням на радницю з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяну Сапьян.

"Його захист просить, щоб судові засідання відбувалися у Києві", — сказала Тетяна Сапьян під час телемарафону "Єдині новини".

Відомо, що нині провадження розглядають у Личаківському суді Львова.

Також Сапьян відзначила, що Алєксєєв є заслуженим юристом України і кандидатом юридичних наук, відповідно його сторона захисту шукатиме будь-які шпаринки і можливості, які надає кримінально-процесуальний кодекс, щоб затягнути процес.

Водночас радниця з комунакацій ДБР поінформувала, що під час суду сторона обвинувачення проситиме утримання під вартою підозрюваного з можливістю внесення застави у 10 мільйонів гривень.

Контекст

У суботу, 1 липня, Алєксєєв не з'явився на засідання до Личаківського районного суду Львова. де йому мали обрати запобіжний захід. Розгляд справи відклали на 3 липня. 

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала злочинні Сергія Алєксєєва. Його підозрюють у вимаганні коштів з іноземця. За даними правоохоронців, за 50 тис. дол. нардеп обіцяв сприяння в уникненні екстрадиції громадянина однієї з європейських країн.

Сергію Алєксєєву повідомили про підозру у шахрайстві, також правоохоронці провели за місцем його проживання невідкладні слідчі дії.