У НАЗК встановили, що колишній заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко використовував повноваження у особистих інтересах та двічі порушив обмеження щодо одержання подарунків, передає УНН.

"Ексзаступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко не з’явився до НАЗК для вручення протоколу про вчинення ним низки правопорушень, за які передбачена адміністративна відповідальність. Посадовцю було направлено офіційне запрошення на 15:00 28 липня 2023 року, але, попри обіцянку прибути до Агентства, Тимошенко не з’явився. Протокол буде надіслано йому для ознайомлення поштою", - повідомили у НАЗК.

Під час перевірки НАЗК встановлено, що посадовець використовував повноваження у особистих інтересах та двічі порушив визначені Законом обмеження щодо одержання подарунків особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Обіймаючи посаду заступника керівника ОП, він підписав лист на адресу Державної прикордонної служби України з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Однак НАЗК встановило, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого був приватний інтерес - оформлення віз Тимошенку та його сину.

Крім того, експосадовець протягом минулого року тричі безоплатно проживав у готельному комплексі «Emili Resort», двічі з яких - разом з дружиною і сином. Підтвердити факт оплати за проживання на понад 45 тис. він грн не зміг.

Влітку 2022 року Тимошенко отримав безкоштовні послуги з прокату авто Porsche Taycan на суму 122 тис. грн. Ще одним епізодом є вчинення ним дій в умовах реального конфлікту інтересів.

На підставі зазначених фактів НАЗК склало та направило до суду протокол про адміністративні правопорушення щодо Кирила Тимошенка.