Депутат "Слуги народу" Олександр Трухін пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря поліцейському. Про це стало відомо сьогодні під час засідання Вищого антикорупційного суду, передає УНН.

Олександр Трухін і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підписали угоду 17 лютого 2023. Згідно неї, обвинувачений має переказати протягом 30 днів 6 мільйонів гривень на рахунок проєкту United24, а саме на проєкт «Армія дронів». Крім того, пропонується змінити запобіжний захід депутату з застави на особисте зобов'язання, а суму застави у розмірі 64 тисячі гривень оборони України.

«Я розумію, що питання вичерпане і не треба завантажувати ні суд, ні прокуратуру поясненнями, додатковими розглядами та витрачанням грошей платників податків. І свій час я можу направити більш ефективно на ті справи, які зараз реалізовую і котрі допомагають в багатьох нагальних сьогодні в Україні питаннях, вони не повʼязані з депутатським мандатом. Оцінюючи, що краще, якщо людина винна, дійти до згоди і знайти шляхи вирішення, котрі будуть і для суспільства зрозумілі, і для закону, і будуть справедливими та правдивими. Розумію, що зробив дурницю і готовий понести за це покарання», – заявив Трухін на засіданні суду.

Ще 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від «Слуги Народу» Олександра Трухіна. Унаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей). В поліції підтвердили, що депутат пропонував хабар, щоб покинути місце події. За словами правоохоронців, нардеп мав ознаки сп’яніння.

У вересні минулого року Вищий антикорупційний суд обрав народному депутату від "Слуги народу" Олександру Трухіну запобіжний захід у вигляді застави у 49,6 тисячі гривень.