Велика Британія заявила, що зважує, як відповісти на рішення президента Сполучених Штатів Джо Байдена заборонити деякі технологічні інвестиції в Китаї. Країна також продовжує оцінювати потенційні ризики для національної безпеки, пише УНН з посиланням на Reuters.

Президент США Джо Байден у середу, 9 серпня, підписав указ, який уповноважує міністра фінансів забороняти або обмежувати інвестиції країни в китайські компанії в трьох секторах: напівпровідники та мікроелектроніка, квантові інформаційні технології та певні системи штучного інтелекту. Американський уряд заявив, що ці заходи спрямовані на усунення ризиків національній безпеці.

Речник уряду прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака сказав, що виконавче розпорядження дає важливу ясність щодо підходу США.

"Велика Британія уважно розгляне ці нові заходи, оскільки ми продовжуємо оцінювати потенційні ризики для національної безпеки, пов’язані з деякими інвестиціями", - повідомив він.

Згідно з офіційними даними, Китай не є значним напрямком для британських іноземних інвестицій: на кінець 2021 року цей показник становив 10,7 мільярда фунтів стерлінгів (13,6 мільярда доларів) у порівнянні з 461,4 мільярда фунтів у Сполучених Штатах. Британські інвестиції в Гонконг склали 77,6 млрд фунтів.