Прем‘єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш заявив, що бачить гідну роль України, як члена Європейського союзу. Про це він повідомив під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає кореспондент УНН.

«Ми також думаємо про майбутнє і зазираючи туди бачимо належну й гідну роль України, як члена Європейського союзу нашої спільної родини. Я у всіх своїх розмовах, зверненнях до своїх колег з ЄС запевняю та стверджую, що вступ України до ЄС має початися вже цього року», - розповів Каріньш.

Він також наголосив, що жахливі звірства рф на теренах України не мають минутися безкарно.

«Ми також цілковито переконані й готові запевняти цілий світ у тому, що жахливі звірства рф на теренах України не мають минутися безкарно для тих хто вчиняє злочини, тому (вони – ред.) мають постати перед спеціальним Міжнародним трибуналом для того, щоб винні дістали справедливу кару», - сказав Каріньш.

За його словами в Латвії переконані, що тільки Україна завершить війну своєю перемогою, то зможе розпочати вступ та стати членом НАТО.

«Тому, що тільки членство України одночасно в НАТО та ЄС дасть запоруку та підставу для тривкого миру та безпеки в Європі», - додав він.

Європейський Союз ближче до літа може представити проміжний звіт щодо готовності України до переговорів про вступ.