Латвія рішуче підтримує створення до 2027 року інструменту підтримки України у розмірі 50 мільярдів євро для надання макрофінансової допомоги та підтримки реформ.

Латвія від початку повномасштабного вторгнення Росії надала Україні допомоги на 595 мільйонів євро або 0,85% ВВП. Про це у п'ятницю, 29 грудня, заявив міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш, передає видання Delfi.

Зокрема, він підкреслив, що Рига підтримує Київ надаючи військову, фінансову, гуманітарну допомогу, а також залишається на боці України під час міждержавного діалогу. 

Глава МЗС розповів, що Латвія продовжує брати участь у процесі відновлення України, приділяючи особливу увагу Чернігівській області.

"У 2023 році одночасно з реалізацією проєктів з подолання наслідків війни тривала реалізація проєктів із підтримки євроінтеграції України, на які було виділено понад 500 000 євро", - сказав він. 

Каріньш також зазначив, що Латія залишається прихильником вступу України до ЄС та НАТО. 

За словами міністра, від початку вторгнення у Ризькій Східній лікарні, лікарні Страдиньша та реабілітаційному центрі Вайварі пройшли лікування і реабілітацію 240 українських військових.

Каріньш запевнив, що Латвія рішуче підтримує створення до 2027 року інструменту підтримки України у розмірі 50 мільярдів євро для надання макрофінансової допомоги та підтримки реформ.