Сейм Латвії дав дозвіл на передачу Україні автомобілів, які були конфісковані у п'яних водіїв. Передає УНН з посиланням на Delfi.

"Наразі ми можемо реалізувати конфісковані у п'яних водіїв транспортні засоби, продавши їх, здавши на переробку або розібравши на запчастини, однак ми бачимо, що за нинішніх умов вони були б корисною підтримкою для народу України", - заявив голова Комісії з оборони внутрішніх справ та Раймонд Бергманіс.

16 лютого Сейм Латвії в остаточному читанні ухвалив поправки до закону про підтримку цивільного населення України. Вони передбачають можливість безоплатної передачі транспортних засобів, що належать державі, у власність уряду України для підтримки українського суспільства. Про це повідомили у парламентській прес-службі.

Рішення про передачу транспортних засобів, які належать державі, буде приймати Кабінет міністрів. Процес передачі транспортних засобів планується організувати через організацію, яка співпрацює з урядом України та отримала конкретні запити щодо допомоги, про це пояснили в інструкції до закону.

Саму пропозицію передачі конфіскованих автомобілів Україні висунув на розгляд прем'єр-міністр Криш'яніс Каріньш.