Соціологи дослідили, як визнання експрезидента винним вплинуло на бажання американців підтримати його на наступних виборах.

Жителі США розділилися у ставленні до рішення суду присяжних щодо експрезидента США Дональда Трампа у справі про підкуп порнозірки. Про це свідчать результати опитування соціологічної компанії YouGov.

Так, 50% американців схвалюють вердикт, 30% не згодні з ним, 19% – не визначилися з відповіддю.

При цьому, серед тих, хто схвалює рішення суду, 86% демократів і 15% республіканців. Незалежні майже удвічі частіше називали його винним, ніж невинним.

47% американців вважають, що суд був справедливим (переважно демократи), 37% – що ні.

Водночас мало хто з опитаних очікує, що Трамп коли-небудь потрапить до в'язниці. 63% кажуть, що цього не буде, 20% схильні вважати, що експрезидент таки опиниться за ґратами.

Майже 80% американців кажуть, що вирок не вплинув на їхню думку стосовно майбутніх виборів. 46%, які не підтримували Трампа, не змінили своєї позиції, 32% його прихильників і далі підтримують експрезидента. Ще 13% невпевнені.

Водночас частина виборців змінила свою думку. 5% кажуть, що раніше планували голосувати за Трампа, але тепер не збираються цього робити. 3% – навпаки, стверджують, що стали більш прихильними до нього, хоча раніше не думали віддавати за нього голос.

Експрес-опитування проводилося через кілька годин після оголошення вердикту в четвер.