російський диктатор володимир путін прокоментував підсумки комітету НАТО, заявивши, що "Україна має законне право дбати про свою безпеку", однак це не повинно негативно позначатися на безпеці росії, передає УНН з посиланням на росЗМІ.

“... Україна, звичайно, має право на забезпечення своєї безпеки. Для нас немає нічого незвичайного в тому, що зараз було продекларовано і НАТО, і в „сімці“. Ми не проти обговорення подібного роду. Але ще раз повторю — за обов'язкової умови гарантування безпеки рф”, — сказав путін.

путін заявив, що можливий вступ України до НАТО становить “загрозу для безпеки росії”, зазначивши, що російська влада “неодноразово говорила про це”.

“Одна з причин спеціальної військової операції — загроза вступу України до НАТО. Я упевнений, що це не підвищить безпеку самої України, та і в цілому зробить світ набагато вразливішим і призведе до додаткової напруги на міжнародній арені. Тому нічого хорошого я у цьому не бачу. Наша позиція добре відома і давно сформульована”, — заявив путін.

Нагадаємо

Підписана напередодні у Вільнюсі лідерами “Великої сімки” декларація про довгострокові гарантії безпеки України є рамковим документом, який передбачає подальше укладення двосторонніх угод з безпеки між Києвом і окремими країнами-гарантами. У таких договорах міститимуться заходи щодо забезпечення України усім необхідним у разі повторної спроби агресії з боку росії.