Завтра, 25 липня, держдума рф розгляне у другому та третьому читанні поправки до закону про підвищення призовного віку. Очікується, що верхня межа підвищиться до 30 років, а нижня так і залишиться 18, тому що "багато хто хоче йти служити в цьому віці", заявили у держоргані рф, пише УНН з посиланням на росЗМІ.

Держдума розгляне 25 липня відразу у другому та третьому читаннях поправки до законопроекту про підвищення призовного віку до 30 років, заявив голова оборонного комітету андрій картаполов.

За його словами, призовний вік, як і раніше, планується підвищувати поетапно з 2024 року і до 2026 року він досягне 30 років.

У початковій версії законопроекту передбачалося, що разом із верхнім кордоном (від 27 до 30 років) підвищуватиметься і нижня — з 18 до 21 року. Однак 21 липня картаполов заявив, що нижня межа не підвищуватиметься.

Цитата

"Головна поправка, що верхня межа – це 30 років. Нижню межу призовного віку вирішено залишити 18 років, тому що дуже багато хлопців хоче піти служити саме у 18 років", - сказав картаполов.