Кішіда заявив, що продовжуватиме працювати як "рядовий" член ЛДП, але відмовився від коментарів щодо свого наступника на посаді лідера партії та прем’єр-міністра країни.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда 14 серпня заявив, що йде у відставку у вересні і не братиме участі у переобранні лідером правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП). Про це повідомляє Kyodo News.

"Як перший крок, щоб переконати громадськість у тому, що ЛДП змінилася, я вирішив не брати участь у президентських перегонах", - заявив Кішіда на пресконференції.

Він зазначив, що депутати ЛДП "повинні працювати як одне ціле" під керівництвом нового лідера, аби відновити довіру громадськості до політики і вирішити різні проблеми, серед яких реалізація заходів щодо стримування зниження народжуваності у старіючому суспільстві та зміцнення обороноздатності.

Кішіда додав, що продовжуватиме працювати як "рядовий" член ЛДП, але відмовився від коментарів щодо свого наступника на посаді лідера партії та прем’єр-міністра країни.

Зазначається, що про намір брати участь у виборах на посаду голови ЛДП висловив колишній міністр оборони Японії Сігеру Ісіба, який користується популярністю серед населення. Раніше він обіймав посаду генерального секретаря ЛДП, будучи другою особою у правлячій партії.