Голова міноборони Британії перебував на субмарині, що запустила ракету. Британське відомство повідомило, що сталася "аномалія".

Ракета Trident  впала в море неподалік підводного човна, який її випустив. Таким чином закінчились ядерні випробування. Про це повідомляє The Financial Times. 

Британське видання The Times заявило, що британські ядерні випробування мало не вбили міністра оборони Гранта Шепсса. Ракета Trident II впала в море в кількох ярдах від британського атомного підводного човна HMS Vanguard, який його запустив. На ній у цей момент був міністр оборони разом з адміралом.

Міністерство оборони підтвердило, що під час останнього випробувального запуску балістичної ракети Trident 2, який відбувся 30 січня біля узбережжя Флориди, сталася "аномалія". З міркувань національної безпеки відмовилось надати додаткову інформацію з цього приводу.

Британські ЗМІ повідомляють, що екіпаж підводного човна щойно відпрацював навчальні вправи, і ракета Trident 2, оснащена муляжами боєголовок, була запущена в повітря за допомогою стисненого газу в пускових трубах. Однак прискорювачі першого ступеня ракети не зайнялися і ракета впала в море неподалік.

Британські офіційні особи заявили, що ракетна система Trident  є однією з найнадійніших систем озброєнь у світі і успішно пройшла 190 випробувань. Останній успішний її запуск у Великій Британії відбувся у 2012 році.

Невдалий запуск Trident у 2016 році стався через проблему з системою збору даних, що змусило операторів ракети перенаправити зброю в океан з міркувань безпеки.

Інший нещодавній інцидент — один з двох найсучасніших авіаносців Великої Британії, HMS Queen Elizabeth, не зміг взяти участь у найбільших військових навчаннях НАТО з часів холодної війни через несправність одного з ґвинтових валів.