Перша леді України Олена Зеленська побажала британському королю Чарльзу ІІІ довгих років на троні, передає УНН.

"Коронація їхніх величностей короля Чарльза III і королеви Камілли, безперечно, є історичною подією. Для мене велика честь бути тут і представляти Україну, особливо зараз. Бажаю вам довгих років правління!" - написала Зеленська у Twitter.

Окрім першої леді, на церемонії присутній і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Історична мить - коронація Короля Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльза ІІІ та Королеви Камілли. Для нас із першою леді України Оленою Зеленською велика честь бути присутніми на цьому урочистому заході та представляти хоробрий і незламний український народ", - написав він у Telegram.

Він вказав, що востаннє британський монарх складав присягу 70 років тому, тож ця подія знакова не лише для народу Британії та країн Співдружності, але й для всього світу. "Сьогодні особа Короля Сполученого Королівства має важливий духовний вплив на світове суспільство, є взірцем розважливого та розсудливого правління. Саме тому для нас особливо цінна непохитна підтримка українського народу з боку Короля Чарльза ІІІ. Це надає віри та наснаги боротися за власну свободу з розумінням, що з нами весь цивілізований світ та надійне плече союзників. Разом ми подолаємо будь-яке зло", - написав він.

"Довгого та мудрого правління Його Величності Чарльзу ІІІ. Long Live the King!" - підсумував Шмигаль.