Гучних оголошень після зустрічі Байдена і Сі не очікується, але на порядку денному не бракує складних питань.

Китай міг би зіграти певну роль, допомагаючи США підтримувати Україну у протистоянні з РФ, а також сприяти просуванню бачення президента України Володимира Зеленського стосовно справедливого миру в Україні. Про це у вівторок, 14 листопада заявив Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі коментуючи майбутню зустріч Джо Байдена та Сі Цзіньпіна, пише Голос Америки.

Він підкреслив, що однією з головних тем під час зустрічі двох лідерів стане війна в Україні. 

"Розмова ще не відбулась і я не хочу забігати наперед. Думаю, вони, безумовно, будуть говорити про те, що відбувається в Україні і президент чітко дасть зрозуміти, що ми будемо й надалі підтримувати Україну у протидії російській агресії.

Безумовно, ми вітали б якби Китай захотів бути корисним в наданні підтримки Ізраїлю, необхідної для його захисту, а також для надання гуманітарної допомоги усім тим, хто її потребує", - сказав Кірбі. 

Відомо, що зустріч президентів запланована на 15 листопада у Сан Франциско, США. Востаннє Байден і Сі зустрічалися майже рік тому на полях саміту Групи 20 на Балі в Індонезії. Тоді Байден і Сі обговорювали Тайванюь та вторгнення Росії в Україну, а також інші питання.

Президент США Джо Байден спробує відновити військові зв’язки з Китаєм. Це головний пункт порядку денного зустрічі Байдена з президентом Китаю Сі Цзіньпіном 15 листопада.