Американські, ізраїльські, єгипетські та катарські чиновники зустрілися в столиці Катару для переговорів щодо врегулювання конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС.

Іран відкладе заплановану "відплату" Ізраїлю після того, як у Тегерані ліквідували лідера ХАМАС Ісмаїла Ганію через переговори про припинення вогню у секторі Гази. Про це повідомляє The New York Times.

Американські, ізраїльські, єгипетські та катарські чиновники зустрілися у п'ятницю у столиці Катару для переговорів щодо врегулювання розбіжностей між Ізраїлем та ХАМАС, нагадав ЗМІ.

Після таких переговорів прем'єр-міністр Катару Мохаммед бен Абдулрахман Аль Тані зателефонував виконувачу обов'язків міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані. За інформацією джерел видання, катарський чиновник закликав Іран утриматися від будь-яких дій, які б могли призвести до ескалації.

Наступного дня після переговорів ізраїльська розвідка спостерігала зниження рівня боєздатності ракетних підрозділів Ірану та Хезболли.

Останнім часом прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху посилив умови для припинення вогню у секторі Гази. Він вимагає, щоб ізраїльські військові залишилися на кордоні сектору Гази з Єгиптом, щоб не дати бойовикам ХАМАС здобути собі нову зброю.