"Імперіалістичні прагнення путіна" не закінчаться на Україні і путін хоче продовжувати розширювати кордони, вважають у Берліні.

Німеччина збільшила військові витрати до рекордних 72 млрд євро. Про це у середу, 31 січня, заявив Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус, пише видання Tagesschau.

Він наголосив, що таким чином вперше за десятиліття було виконано вимогу НАТО "витрачати щонайменше два відсотки економічного виробництва на оборону".

"Витрати на оборону становлять 2,1 відсотка економічного виробництва. Це включає мільярдні виплати зі спеціального фонду Бундесверу, який був створений після нападу Росії на Україну обсягом 100 мільярдів євро", - сказав він. 

Очільник відомства пояснив, що ФРН була змушена витрачати більше коштів на оборону, так як, ймовірно, "імперіалістичні прагнення Путіна" не закінчаться на Україні і путін прагнутиме продовжувати розширювати кордони.

"Тому німецька підтримка України має тривати. Водночас обороноздатність Бундесверу також має бути знову розширена" - підкреслив Пісторіус.

"Нам потрібен сильний Бундесвер, який також діє як стримувальний фактор", - сказав Пісторіус.