Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на підсумковій пресконференції після дводенного саміту НАТО у Вільнюсі висловив переконання, що до 2025 року російські миротворці покинуть Нагірний Карабах. Про це пише УНН, посилаючись на Report.

На запитання азербайджанського журналіста про розміщення російських миротворців у Карабаху, турецький лідер зазначив, що згідно з договором російські миротворці залишатимуться в зазначених місцях у Карабаху до 2025 року. Далі, на його думку, росія залишить ці місця.

"Я вірю, що москва дотримуватиметься укладеної угоди. Мій брат Ільхам Алієв також уважно стежить за ситуацією у регіоні", - сказав Ердоган.

Відносини між двома республіками є напруженими з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану, та сім прилеглих районів.

Восени 2020 року Азербайджан за 44 дні бойових зіткнень звільнив від вірменської окупації кілька міст, сіл та населених пунктів. Мирну угоду, укладену за посередництвом росії, в Азербайджані відзначають як тріумф.

За словами високопоставленого вірменського чиновника, існує ймовірність підписання мирної угоди з сусіднім Азербайджаном до кінця 2023 року, що покладе край конфлікту, який триває десятиліття.