Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган піддав критиці прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, заявивши, що тому доведеться піти, імовірно маючи на увазі завершення політичної кар'єри. Про це УНН повідомляє з посиланням на France 24.

У промові в Стамбулі в неділю Ердоган, як повідомляється, "вилив гнів" на прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в коментарях, які транслювали в прямому ефірі турецького телебачення.

"Гей, Нетаньягу, це твої хороші дні, на тебе чекають ще інші дні... Нетаньягу, ти повинен знати, що йдеш", - сказав Ердоган, який перед цим називав ізраїльського лідера "більше не тим, з ким можна говорити".

За даними турецьких ЗМІ, лідер Туреччини зазначив, що Нетаньягу начебто "нервує" через заяви деяких світових лідерів щодо Ізраїлю.

"Я читаю, що Нетаньягу взяв із собою двох своїх міністрів і вчора зробив заяву для преси. Він був дуже занепокоєний. Заяви президента Франції Макрона його дуже стурбували. Ер-Ріядський саміт його дуже стурбував", - сказав Ердоган.

Ердоган також звернув увагу на надзвичайний саміт Ліги арабських держав та Організації ісламської співпраці, що відбувся в Ер-Ріяді цими вихідними, як на демонстрацію єдиної та солідарної позиції всього ісламського світу проти дій Ізраїлю.

Нагадаємо

Раніше президент Реджеп Таїп Ердоган у відповіді журналістам, щодо питання ролі Туреччини і взаємодії з США в урегулюванні ізраїльсько-палестинської війни, заявив, що не дуже гарно б виглядало, якби він телефонував Байдену.