Міністерство національної оборони Туреччини повідомило у суботу, 4 листопада, про знищення 15 цілей під час повітряної операції на півночі Іраку, передає УНН.

У заяві йдеться, що 4 листопада о 19.30 відповідно до права на самооборону, яке випливає зі статті 51 Статуту ООН, було проведено повітряну операцію проти курдських бойовиків у районі Хакурк на півночі Іраку.

«З метою запобігання терористичних атак на наш народ і сили безпеки з півночі Іраку шляхом нейтралізації Робітничої партії Курдистану та інших терористичних елементів і гарантування безпеки наших кордонів відповідно до права на самооборону, що випливає зі статті 51 Статуту ООН, у районі Хакурк на півночі Іраку 4 листопада 2023 року о 19.30 було проведено повітряну операцію проти цілей терористів», - йдеться у повідомленні Міноборони Туреччини.

Зазначається, що внаслідок авіаударів знищено 15 об'єктів, що складаються з печер, укриттів, бункерів, притулків та складів, що використовують курди, у яких, ймовірно, переховувалися високопоставлені члени цих організацій.

«Під час проведених операцій було нейтралізовано велику кількість терористів, при цьому максимально використовувалися вітчизняні та національні боєприпаси. Боротьба з тероризмом продовжуватиметься, поки в цій географії не залишиться жодного терориста», - наголошується у повідомленні турецького відомства.