Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що прем'єр Ізраїлю "Нетаньяху більше не є особою, з якою Туреччина могла б вести бесіду". Про це УНН повідомляє з посиланням на Anadolu.

«Усі зусилля Туреччини спрямовані на мир у Секторі Газа і Палестині, де люди не повинні більше гинути і залишати свої будинки», - сказав Ердоган.

За словами Ердогана, Туреччина повинна взяти на себе провідну роль у плані гаранта в Газі.

«Це буде розвиток, який формує історію, сьогодення і майбутнє. Греція може бути країною-гарантом на Кіпрі, Велика Британія теж може бути країною-гарантом, а чому б не бути Туреччині, чому б не створити подібної структури в Газі?» - зазначив Ердоган.

Говорячи про прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху, Ердоган сказав, що він більше не є особою, з якою Туреччина могла б вести бесіду.

Ердоган стверджує, що відповідальність за атаки на Сектор Газа, нібито насамперед лежить на самому прем'єрі Ізраїлю Нетаньяху.

На думку президента Туреччини, Нетаньяху нібито спровокував реакцію ізраїльського народу і позбувся підтримки своїх громадян, а зараз намагається її повернути, вдаючись до релігійних термінів.

Крім того, турецький лідер повідомив, що Анкара підтримає ініціативи, які дадуть змогу передати справи щодо порушень прав людини та воєнних злочинів Ізраїлю до Міжнародного кримінального суду.