Джонсон і його співробітники просили про зустріч з Байденом через високопосадовців Білого дому кілька разів.

Спікер Палати представників Майк Джонсон прагне особистої зустрічі з президентом США Джо Байденом, перш ніж продовжити роботу над проєктом з фінансуванням для України та Ізраїлю. Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на джерело, близьке до Джонсона.

Зазначається, що Джонсон і його співробітники просили про зустріч з Байденом через високопосадовців Білого дому кілька разів за останні два місяці. Останнє прохання про зустріч надійшло трохи більше тижня тому, за кілька днів до того, як Сенат ухвалив двопартійний пакет законів про національну безпеку вартістю 95 мільярдів доларів, а республіканці в Палаті представників оголосили імпічмент міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу.

Телеканал додає, що прохання Джонсона про зустріч не обов'язково стосувалося версії Сенату щодо додаткової допомоги, а скоріше загального шляху просування законодавчого пакета.

Водночас представник Білого дому вказав на непослідовність спікера і заявив, що Джонсону варто завершити переговори, які він веде сам з собою, і припинити відкладати потреби національної безпеки в ім'я політики.

Як відомо, Байден зустрічався з Джонсоном та іншими лідерами Конгресу менше місяця тому, щоб обговорити двопартійну імміграційну угоду, яка б розблокувала допомогу Україні.