Політик назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом, який може перетворити президентів на королів".

 

Рішення Верховного суду щодо президентської недоторканності створило "небезпечний прецедент". Про це заявив лідер США Джо Байден, коментуючи вердикт суду, що Дональд Трамп може претендувати на імунітет від кримінального переслідування. Про це пише Reuters 2 липня.

 

Байден сказав, що рішення суду означає, що Трамп навряд чи постане перед судом до виборів 5 листопада за свою роль у спробі скасувати результати виборів 2020 року, і попередив, що це може "перетворити президентів США на королів"

"Ця нація була заснована на принципі, що в Америці немає королів. Кожен, кожен з нас рівний перед законом. Ніхто, ніхто не стоїть над законом. Навіть президент Сполучених Штатів", - заявив американський лідер.

 

За його словами, рішення суду означає, що тепер практично не існує жодних обмежень на те, що може робити президент.

 

"Це небезпечний прецедент, тому що влада президента більше не буде обмежена законом. Єдині обмеження будуть встановлюватися самим президентом", - сказав Байден.

 

Політик закликав американців "проявити незгоду", не підтримуючи Трампа на виборах президента.

 

Нагадаємо, Верховний суд США визнав, що колишній президент Дональд Трамп має певний рівень імунітету від кримінального переслідування у справі про штурм Капітолія 6 січня 2021 року.

 

Як відомо, у серпні 2023 року Трампу оголосили чотири звинувачення у справі про штурм Капітолія, зокрема змову з метою введення в оману та перешкоджання офіційному розслідуванню.