Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що цього тижня передасть Сполученим Штатам звіт про використання Силами оборони касетних боєприпасів, наданих США. Про це він сказав у неділю журналістам CNN, пише УНН.

Резніков розмові з CNN сказав, що чекає на звіт, який він передасть до Пентагону "ймовірно, в понеділок або вівторок", тобто 24 або 25 липня.

"Ми будемо звітувати про наслідки цього використання [касетних боєприпасів], тому я думаю, що наступного тижня у мене буде перша доповідь, і я поділюся нею з моїми партнерами в Пентагоні. Я сподіваюся, що вони будуть більш ефективними, ніж звичайні боєприпаси", - сказав міністр.

За його словами, звіт є частиною угоди з США щодо передачі касетних боєприпасів.

Нагадаємо

7 липня США оголосили пакет військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, до його складу вперше увійшли касетні боєприпаси.

20 липня Білий дім підтвердив, що Україна почала застосовувати американські касетні снаряди. За словами прессекретаря Ради національної безпеки Джона Кірбі, українські військові застосовують ці боєприпаси "адекватно та ефективно", що вже має позитивний вплив на хід бойових дій.

Касетні бомби заборонені в багатьох країнах, але не в США, Україні та росії. Ці боєприпаси скидають осколково-фугасні бомби для знищення ворожих військ на великій території. Проте навіть не розірвані боєприпаси можуть становити довготривалу загрозу для цивільного населення.

Крім того, росія використовує касетні боєприпаси проти України з моменту свого вторгнення.