До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто більше 300 осіб, зазначив Юрій Джигир.

Лише за останній квартал поточного року внутрішній аудит Міноборони встановив фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 млрд гривень. Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир в колонці для Liga.net, оприлюдненій напередодні.

"Системні зсуви в подоланні корупції відбудуться лише тоді, коли ми побудуємо дієві механізми захисту від неї. Працюємо над цим, але зміни потребують часу, а доки найбільша робота дістається внутрішнім аудиторам міністерства. Лише за останній квартал цього року вони встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 млрд гривень", – написав Джигир.

Він зазначив, що відшкодування та усунення переважної частини порушень організовано безпосередньо під час проведення внутрішніх аудитів. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто більше 300 осіб. Питання щодо притягнення до інших видів відповідальності вирішується після передання результатів внутрішніх аудитів до правоохоронних органів.

За словами заступника міністра, Міноборони максимально "зачищає метастази фінансових зловживань". І це буде робитися, доки стабільно не запрацює нова антикорупційна архітектура, яка зараз будується.

Джигир також запевнив, що наразі оновлюється система закупівель за принципами Програми НАТО.

За його словами, щоб кожна зацікавлена особа могла повідомити про випадки корупційних схем, Міноборони буде під'єднано до порталу викривачів НАЗК.

"Кожен, хто має інформацію про зловживання, повинен бути почутий", – зазначив Джигир.