Під час обшуків знайли коштів на понад 4 млн доларів, три елітні автомобілі, коштовності та дорогі годинники, золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова.

У депутата Рівненської облради, заступника голови офісу Лісів України, виявили незадекларовані статки на мільйони доларів. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП Ліси України. Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

Було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті.

Крім того, правоохоронці знайшли три елітні автомобілі Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350e , BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Виявлено золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього з патронами.

Також депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних фігуранту.

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Також до Нацагентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.